Grossbergova oblast se nachází v puklinovém poli Ribeauvillé a rozkládá se na ploše 76 arů. Sousedící s Grand Cru Kirchberg má jílovito-vápencovou půdu, která je také kamenitější. Vinice se pěstují podle alsaské tradice a ošetření splňuje specifikace ekologického vinařství.
Sklizeň je výhradně ruční a lisování probíhá do 2 hodin od sklizně (pneumatický lis). Po lisování provádíme přirozené statické usazování po dobu 24 hodin. Tento krok spočívá v vyčeření šťávy, přičemž nejhrubší částice zůstávají na dně nádrže.
Kvašení v kádích za kontrolované teploty probíhá po dobu 6 týdnů nebo i déle. Po skončení kvašení přistoupíme ke stočení.
Zrání na jemných kalech bude probíhat až do lahvování, které proběhne v létě.
Světle zlatá barva. Výrazná, poutavá vůně bílých květů. Krásná mineralita. Velmi suché, velmi živé. Ryzlink rýnský, který okamžitě projeví svou osvěžující a komplexní osobnost.
Párování jídla a vína: Mořské plody, ryby, alsaská jídla (kysané zelí, beackoffe).
Archivace: 3 až 5 let
Zbytkové cukry 1,74 g/l
Celková kyselost 5,94 g/l
Alkohol 13,4 % obj.