Sablet je vesnice v Provence, která se nachází na nižších kopcích slavných hor Dentelles de Montmirail v údolí řeky Rhône. Obec je pojmenována podle slova «Sable» (písek), protože byla postavena na písčité půdě (směs písku a štěrku).
Odrůdy hroznů:
85% Grenache, 15% Syrah
Ocenění: Gold medal by Orange wine competition
Silver medal by Decanter World Wine Awards
Půda:
Staré aluviální terasy z menších oblázků na jižních osluněných kopcích.
Výroba vína:
Sklizeň je manuální a dělá se 100% odstopkování hroznů.
Tradiční metoda kvašení v cementových nádobách s řízenou teplotou. Macerace hroznů po dobu 15 až 20 dnů pomocí přečerpávání a děrování. Druhé malolaktické kvašení se používá k vylepšení taninů a zvýšení ovocných vůní.
Degustace:
Tmavě červená barva. Intenzivní vůně černého ovoce (černý rybíz, borůvky, ostružiny) a provensálských bylin.
Párování s jídlem:
Perfektní je snoubení s hovězím, jehněčím, telecím masem a sýry.
Podávejte mezi 18 ° a 20 ° C.