Vacqueyras je rodištěm Charlese Torta, roztomilé vesničky na úpatí pohoří Dentelles de Montmirail. Je také známo, že je místem narození proslulého básníka a trubadůra Raimbauta de Vaquierase, a samozřejmě je také známým „Cru“.
Odrůdy:
Víno pochází z 50ti letých vinic:
70% Grenache, 25% Syrah, 5% Mourvedre
Půda:
Jíl a vápenec, s jižní expozicí na kopcích.
Výroba vína :
Základem je pečlivá manuální sklizeň a 100% odstopkování hroznů. Dále probíhá tradiční metoda kvašení v cementových nádobách s řízenou teplotou. Macerace hroznů trvá 15 až 20 dnů pomocí přečerpávání a děrování. Druhé malolaktické kvašení se používá k vylepšení taninů a zvýšení ovocných vůní.
Degustace:
Tmavě červená barva s fialovými odlesky.
Vůně červeného zralého černého ovoce (černý rybíz, borůvky, ostružiny, třešně) a koření.
Intenzivní, velkorysé, ale velmi dobře pitelné víno. Ukazuje krásnou rovnováhu mezi komplexností a elegancí.
Párování s jídlem:
Perfektní je doprovod pro zvěřinové, jehněčí a hovězí maso. Skvělé k sýrům.
Podávejte mezi 18 ° a 20 ° C.