Hrozny pochází z 30letých vinic:
60% Grenache, 25% Syrah, 15% Mourvedre
Půda:
Hlína a vápenec pokryté velkými oblázky.
Výroba vína začíná manuální sklizní a potom následuje 100% odstopkování hroznů.
Tradiční metoda kvašení v cementových nádobách s řízenou teplotou. Macerace hroznů po dobu 15 až 20 dnů pomocí přečerpávání a děrování. Druhé malolaktické kvašení se používá k vylepšení taninů a zvýšení ovocných vůní.
Víno zraje ve starých dubových sudech.
Degustace:
Tmavě červená barva s fialovými odlesky. Intenzivní vůně černých bobulí (černý rybíz, borůvky, třešně) a provensálských bylin (tymián, rozmarýn).
Velkolepá harmonie ovocných tónů a koření s rafinovanou a komplexní persistencí.
Párování s jídlem:
Velmi dobře se páruje s hovězím, jehněčím i telecím masem a se sýry.
Podávejte mezi 18 ° C a 20 ° C.