Naše muškáty pocházejí z různých vinařských parcel v obcích Ribeauvillé a Bergheim. Vinice se pěstují podle alsaské tradice a ošetření splňuje specifikace ekologického vinařství.
Sklizeň je výhradně ruční. Po odstopkování provádíme 12hodinovou maceraci před lisováním.
Kvašení za kontrolované teploty bude probíhat po dobu 6 týdnů nebo déle v betonových kádích. Po skončení kvašení přistoupíme ke stočení.
Zrání na jemných kalech bude probíhat až do lahvování, které proběhne na jaře.
Světle žlutá barva. Typická vůně, otevřená a ovocně-květinová. Pružný útok, chuť zralých muškátových bobulí. Závěr nabízí krásnou rovnováhu a harmonii.
Párování jídla a vína: Předkrmy, chřest.
Archivace: 2 až 4 roky
Zbytkové cukry 3,50 g/l
Celková kyselost 4,19 g/l
Alkohol 13,04 % obj.