Tento Crémant se vyrábí z Pinot Blanc, Auxerrois, Chardonnay a Pinot Noir, z jílovito-vápencových terroirů v Ribeauvillé. Vinice se pěstují podle alsaské tradice a ošetření splňuje specifikace ekologického vinařství.
Sklizeň je výhradně ruční, přepravuje se v 20kilových bednách a lisování probíhá do 2 hodin od sklizně (pneumatický lis).
Uchováváme si jen ty nejjemnější šťávy, srdce lisování. Poté provádíme statické usazování po dobu 24 hodin, po kterém následuje fermentace za kontrolované teploty v nerezových tancích po dobu 3 týdnů.
Během alkoholového kvašení dochází k jablečno-mléčnému kvašení. Víno se poté stočí a smíchá s rezervním vínem, které uchováváme rok co rok v 500litrovém sudu.
Po kvašení víno zraje 48 měsíců v našich sklepech, než je degoržováno.
Párování jídla a vína: Předkrmy, dezerty.
Nejlepší čas pro konzumaci: 2 až 3 roky
Zbytkové cukry 1,4 g/l
Celková kyselost 6,21 g/l
Alkohol 12,5 % obj.