Tento Crémant se vyrábí z Pinot Blanc a Pinot Auxerrois, z jílovito-vápencových terroirů v Ribeauvillé a Hunawihr. Vinice se pěstují podle alsaské tradice a ošetření splňuje specifikace ekologického vinařství.
Sklizeň je výhradně ruční, přepravuje se v 20kilových bednách a lisování probíhá do 2 hodin od sklizně (pneumatický lis). Uchováváme si jen ty nejjemnější šťávy, srdce lisování. Poté provádíme statické usazování po dobu 24 hodin.
Velmi světle zlatá barva s lehkými odlesky. Svěží a elegantní vůně s decentním květinovým a sušeným ovocným nádechem. V chuti štědrý tón, krásné napětí, které přechází do velmi jemné šumivosti s tóny citrusů a bílých květin.
Poté provádíme teplotně řízenou fermentaci v nerezových tancích po dobu 3 týdnů. Víno bude stočeno, filtrováno a poté plněno do lahví s tirážním likérem pro kvašení (přibližně 1 měsíc).
Crémant zůstane ve sklepě 12 měsíců, aby zraje, než bude degoržován a uveden na trh.
Zbytkové cukry 4,5 g/l
Celková kyselost 5,1 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Párování jídla a vína: Ideální jako aperitiv.
Nejlepší pro konzumaci 2-3 roky.