Gigondas není jen krásná vesnice zasazená pod kopci pohoří Dentelles de Montmirail, ale je známa také svými Cru.
Odrůdy:
80% Grenache, 15% Syrah, 5% Mourvedre
Půda:
Písečné půdy na kopcích se západní expozicí.
Sklizeň je manuální a hrozny se odstopkovávají.
Tradiční výroba probíhá v betonových nádobách s řízeným kvašením. Macerace probíhá po dobu 15 až 20 dnů. Druhé malolaktické kvašení slouží pro kultivaci taninů a zvýšení ovocného extraktu.
Barva vína je tmavě červená s fialovými odlesky. K vůni zralých červených plodů (červený rybíz, ostružiny, třešně) a švestek se přidávají tóny lékořice a koření.
První tóny vůně jsou intenzivní, štědré a strukturované. Je to jemné a elegantní víno, navzdory své robustnosti.
Párování s jídlem:
Perfektní je se zvěřinou, jehněčím masem a sýry.
Podávejte mezi 18 ° a 20 ° C.